Image

Vaggaro is opgericht door Fredrik Bergling en Anders Grabe. We hebben beide kleine kinderen en kwamen er tijdens ons vaderschapsverlof achter dat we babymeubilair misten dat aan de ene kant makkelijk te verplaatsen is binnen en buitenshuis en aan de andere kant stijlvol en passend is in een moderne woning. We wilden iets ontwerpen wat niet de standaarduitstraling van babymeubilair heeft. Dus toen Fredrik, een ingenieur en productontwerper die meerdereĀ  malen prijzen heeft gewonnen voor zijn werk, zijn tweede dochter kreeg begon hij te ontwerpen. Hij maakte een wieg voor hun baby welke mobiel, stijlvol en comfortabel was.

Fredrik was verbaasd dat de meest mobiele kindermeubels zo zwaar en acomfortabel waren om mee te nemen. Als resultaat ontwierp hij een uniek opvouwbaar systeem wat opvouwen en meenemen van de wieg heel gemakkelijk maakte. Het lichtgewicht aluminium frame werd het fundament voor de volgende twee meubels, terwijl baby Josefin groter werd. De bouncer en hoge stoel volgden al snel.

Als je een tweede kind krijgt heb je veelal een goed idee van wat er allemaal nodig is. Dit betekent over het algemeen dat je al het babymeubilair zoals een (reis-)wieg en verschillende stoeltjes en wipstoelen etc. uit een opslagruimte haalt. Met Vaggaro is de opslagruimte niet langer gevuld met kindermeubilair, maar is er slechts een lade nodig om maar liefst 3 meubels voor de eerste 2 kinderjaren in op te bergen.